€70,-

Sensitief met voeding

Jij als HSP staat erom bekend dat je een fijngevoeliger zenuwstelsel hebt waardoor prikkels en gevoelens intensiever worden ervaren en diepgaander worden verwerkt.

Vaak denken mensen dat de eigenschap hooggevoeligheid alleen met omgevingsprikkels en interne prikkels (zoals verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme) te maken heeft die lastig kunnen zijn. Maar wat men vaak niet weet is dat je als HSP met je gevoelige zenuwstelsel ook vaak gevoeliger reageert op bepaalde stoffen, en een veel van jullie hebben te maken met voedsel-allergieën of intoleranties.

Jouw gevoeligheid werkt ook door in je lichaam. De meeste van jullie reageren gevoeliger op verschillende voedingsmiddelen.
Als je systeem overbelast word door bepaalde voedingsmiddelen heeft dat meteen een uitwerking op je gevoel en op je gedrag.
Vaak heb je helemaal niet in de gaten dat bepaalde voeding je je extra overprikkelt (we hebben het hier dan niet over een allergie).
Al doe je nog zo goed je best met allerlei oefeningen en rust nemen maar voeding kan jou blijven overprikkelen zonder dat je het doorhebt.

 

Jij gaat 2 belangrijke dingen combineren in deze workshop namelijk:

1. Jouw gevoeligheid inzetten ten gunste van je gezondheid
2. Leren hoe jij je eigen unieke dieet kunt samenstellen

 

Voeding heeft nu eenmaal invloed op immuunsysteem, de alvleesklier, hormonen, bloedsuikerspiegel, darmproblemen, slaapstoornissen, concentratiestoornissen, vermoeidheid, stress, angsten, overactiviteit en burn-out.
En dus ook veel invloed te hebben op jouw klachten rondom hooggevoeligheid en overprikkeling.

 

Waarom je deze workshop doet:

1. Je leert beter te voelen wat goed voor je is en wat juist niet
2. Je leert te anticiperen als het gaat om de juiste voeding
3. Je voelt je rustiger en gezonder
4. Je hebt minder last van overprikkeling

sensitief met voeding
70workshop
  • 4 mei Bemmel
  • 11 mei Driebergen
  • 10.00 tot 12.30u