€199,-

Reiki cursus level 1

Reiki is een holistische natuurgeneeswijze. Dat betekent dat de energie op alle holistische niveaus doorwerkt: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch.

Bij de Reiki 1 cursus ligt de focus op het leren wat Reiki is, het ontdekken van de energie, het openen van je energiekanaal en de energie laten doorstromen en het leren kijken naar jezelf vanuit zelfbewustzijn.
Omdat Reiki het zelfhelend vermogen stimuleert, wordt er in de Reiki 1 cursus veel aandacht aan zelfheling besteed.
Je leert jezelf te behandelen met Reiki en past dit later ook toe door te oefenen met je medecursisten.

Reiki is niet slechts symptoombestrijder, maar werkt door op alle niveaus.
Het fysieke niveau staat centraal in deze eerste Reiki cursus. Wanneer door ziekte of vermoeidheid het lichaam te weinig energie heeft om te kunnen herstellen, kan Reiki een methode zijn om het lichaam op een natuurlijke wijze te ondersteunen en de balans herstellen.

 

  • Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van universele levensenergie.
    Met deze energie wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd.
    Bij het volgen van een Reiki cursus maak je een enorme bewustzijnsontwikkeling door.

 

Wat is Reiki?

De grondlegger van het hedendaagse Reiki is de Japanse genezer Mikao Usui. Hij herontdekte de helende werking van Reiki, door gebruik te maken van universele energie via handoplegging. Universele energie is overal, in alles wat om ons heen is en alles staat door die energie in verbinding met elkaar.
Door te leren hoe je deze energie kunt ontvangen en doorgeven, ben je in staat om het zelfhelend vermogen te stimuleren. Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van heling die zeer ontspannend en verlichtend kan werken.

 

Wat doet Reiki?

Reiki verlicht, ontspant en heft blokkades in je lichaam op. Deze blokkades belemmeren de doorstroming van energie, met allerlei mogelijke gevolgen als bijvoorbeeld pijn, angst, burn-out en depressie. Als je Reiki ontvangt, worden die blokkades als het ware opgeruimd. Er ontstaat balans in je lichaam, doordat Reiki doorwerkt op alle holistische niveaus.
Door Reiki onderga je een bewustwordingsproces, waarmee je inzicht krijgt in je eigen essentie. Er ontstaat evenwicht en heling.

 

Reiki 1 cursus volgen

Reiki 1 is gericht op het fysieke niveau. Tijdens de cursus Reiki 1 (dit wordt de Byosen genoemd) leer je hoe je lichamelijke klachten kunt behandelen. Denk daarbij aan hoofdpijn, nek- en schouderklachten etc.
In deze eerste Reiki cursus wordt je energiekanaal geopend voor het ontvangen en doorgeven van de universele levensenergie.
Bij Reiki 1 onderga je vier inwijdingen, welke je individueel ontvangt.

  • De totale cursus bestaat uit 3 dagdelen én zelfbehandelingen.


Drie niveaus van Reiki

Er bestaan drie verschillende niveaus in Reiki. De graad geeft de mate aan waarin je bent opgeleid en de sterkte van de energie die je ontvangen en doorgeven mag.
In de Reiki 1 cursus ga je vooral jezelf leren behandelen, om de energie goed te laten integreren en je energiekanaal te zuiveren.

Na Reiki 1 mag je door naar de Reiki 2 cursus. Hierbij leer je op mentaal en emotioneel niveau te behandelen en ga je ontdekken dat je zelfbewustzijn steeds sterker wordt. Emotionele en mentale blokkades worden losgelaten.
Ook leer je bij Reiki 2 op afstand te behandelen. De energie die via de Reiki Master aan jou wordt doorgegeven, wordt nu vier keer zo sterk als bij Reiki 1.

In de cursussen Reiki Master 3A wordt de energie nog sterker en worden je intuïtieve vermogens uitgebreid. Je leert een diepere verbinding met jezelf en met anderen te leggen.

Na Reiki Master 3B mag je ook anderen gaan inwijden en gaan onderwijzen.
Het is bij alle cursussen essentieel dat je zelf aan de slag gaat met de oefeningen en opdrachten die je mee krijgt.

 

  • Omdat ik het belangrijk vind om meer mensen met Reiki kennismaken, geef ik cursussen vanaf 2 deelnemers. Dus kom je samen met een collega, vriendin of vriend, dan spreken we de lessen af volgens jullie agenda’s en ben je niet afhankelijk van andere deelnemers.

Nieuwe datums volgen