Veel kinderen kunnen wel wat extra magnesium gebruiken. Of het nu verlichting van groeipijnen is, een betere huidconditie, beter concentreren of beter slapen, wat extra magnesium kan helpen.
Ook bij gedragsstoornissen als ADHD, autisme en depressie kan magnesium worden ingezet als ondersteuning of als natuurlijk alternatief voor de vaak heftige medicatie.

 

Dr. Marianne Mousain-Bosc

Dr. Marianne Mousain-Bosc

Kinderarts

Diverse klinische onderzoeken zijn uitgevoerd rond het toedienen van extra magnesium om gedragsstoornissen bij kinderen te verhelpen. Bij de meeste onderzoeken werd tevens extra vitamine B6 gegeven. Deze onderzoeken lieten allemaal een positieve werking zien. Na het stoppen van de suppletie met magnesium verergerden de symptomen binnen enkele weken weer. boekentip: ‘Anders denken over Magnesium’

 

 

Waarom adviseer ik juist Zechsal magnesium voor kinderen?

De natuurlijke producten van Zechsal bevatten het lichaamseigen magnesiumchloride. Hierdoor is opname via de huid mogelijk, wordt het maag-darm kanaal niet onnodig belast en is de biologische beschikbaarheid hoog.

Bij orale inname wordt lang niet al het magnesium dat wordt ingenomen ook daadwerkelijk gebruikt. Zo’n 50 tot 70% wordt gelijk weer afgevoerd. Bovendien hebben met name kinderen vaak last van darmklachten bij orale inname. Bij opname via de huid komt het magnesium direct in het intercellulaire vocht terecht, is de kans op darmklachten veel kleiner en de opname door het lichaam optimaal.

Daar staat tegenover dat de magnesiumolie vanwege de hoge concentratie bij kinderen kans geeft op huidirritatie en dat is natuurlijk vervelend. Soms is verdunnen met water een optie. Ook wordt het wel in pure vorm onder de voetzolen gebruikt omdat de huid daar minder gevoelig is. Geweldig voor gebruik bij kinderen zijn de baden of voetenbadjes met de magnesiumvlokken. Deze zijn zeer effectief en vaak vinden kinderen het heerlijk. Daarnaast kan de lager geconcentreerde, milde body cream goed worden ingezet bij kinderen.

 

 Gediplomeerd magnesium therapeut

 

Dosering en gebruik

Een veel gehanteerde richtlijn is minimaal 6 mg magnesium per kg lichaamsgewicht als dagelijkse dosering. Daarbij is het goed om te bedenken dat de behoefte individueel verschillend is en afhankelijk van het voedingspatroon, mate van stress etc.
Gelukkig is overdosering (via de huid) van magnesium nauwelijks mogelijk: het lichaam neemt wat het nodig heeft en de rest wordt op natuurlijke wijze weer afgescheiden. Er zijn ook geen belangrijke contra-indicaties, afgezien van ernstige nierproblemen en een zeer lage bloeddruk.

 

beter concentreren, beter slapen, bij huidproblemen

Geweldig voor gebruik bij kinderen BESTEL HIER met korting

Gebruik kortingscode: manonspaan

Als voorbeeld en op basis van de richtlijn heeft een gezond kind van 30 kilo dus 180 mg magnesium nodig. Wij gaan er vanuit dat de helft van de magnesiumbehoefte via het voedsel wordt verkregen en raden daarom in dit geval aan om 90 mg te suppleren. Als we dit vertalen naar de verschillende leeftijden, komen we tot de volgende aanbevelingen:

 

Kinderen van 0-2 jaar

Twee tot drie maal per week een bad (ca. 30 liter water) met circa 100 gram kristallen. Overige dagen smeren met de bodycream, ongeveer 3 vingertoppen. Smeren kan overal maar fijne plekken zijn voeten en buik.

 

Kinderen van 3-6 jaar

Twee tot drie maal per week een voetenbad (3 liter water) met circa 40 gram kristallen of twee maal per week een bad (ca. 50 liter) met 150 a 200 gram kristallen. Overige dagen 4 tot 5 vingertoppen bodycream.

 

Kinderen van 7-12 jaar

Twee tot drie maal per week een voetenbad (3 liter water) met circa 50 gram kristallen of een bad (ca. 50 liter) met 200 tot 250 gram kristallen. Naar hartenlust smeren met de body cream op de overige dagen of een paar sprays van de magnesiumolie onder de voeten voor het slapen gaan.

 

Kinderen van 13-16 jaar

De dosering langzaam verhogen naar circa 80 tot 100 gram kristallen voor een voetenbad en 500 gram voor een ligbad. Body cream onbeperkt smeren en van de magnesiumolie 10 tot 12 sprays per dag gebruiken.

Vanaf 16 jaar kan de dosering voor volwassenen worden gebruikt.

 

NB: Hou een bepaalde dosering zeker drie weken vol, kijk wat de resultaten zijn en verhoog of verlaag dan (na overleg) de dosering. Hou dat weer een poos vol om te kijken hoe het bevalt. Stoppen of periodiek toepassen is geen optie omdat het lichaam magnesium niet kan bufferen.

Je kunt de producten bij mij afhalen of bestellen via de webshop
Gebruik dan kortingscode: manonspaan